Про мене

Моє фото
Львів, Ukraine
подорожуймо,пізнаваймо,осмислюймо....

вівторок, 22 травня 2012 р.

І знову в гори.Гора Плай 1330 м і г.Темнатик 1343 м, г.Цицька (Дзьомбик) 1215 м. (с.Воловець Закарпаття)


     Рішення поїхати в гори на вихідних майже було спонтанне, зібралося нас 4 дорослих і одна дитина  Електричка Львів-Мукачево зі Львова в 7.05 хв до  Воловця  прибуття 10.30 хв .Білет Львів-Воловець -19.50 грн.Я ще в поїзді  від того, що не було що робити фотографувала з вікна  краєвиди.








     Виходячи з вокзалу у Воловці дорогою їдем по ліву сторону вокзалу через базар звертаючи на право а потім під міст на ліво і знову на ліво поки не вийшли на дорогу  грунтову, яка іде повздовж потічка. По ліву сторону де бачимо поляну з пеньками від дерев переходимо кладку і ідемо вверх тих пеньків поки не вийшли на дорогу яка веде в ліс. Дорога болотиста,  на дорозі  до лісу ми були десь в 11 20 хв. Дорогою лісом коли іти є розгалуження. 3 дороги звертаємо тою яка по ліву сторону і ідемо лісом. Дорогою виходимо до  старої сироварні звідки продивляється краєвиди на г.Пікуй, г.Темнатик  і полонину Боржава.

вид на с.Воловець


 Закинута сироварня



З правого боку  г.Цицька з лівого г.Пікуй


г.Плай 1330м

Вид на  Боржавський хребет

Краєвиди з г.Плай





     Минаєм сироварню і повертаємо дорогою та що правіше, на схилах ще лежить білий снігн. Дорога о г.Плай іде серпантином. На ВершиніІ г.Плай  1330 м були в 14. 00хв, але ішли повільно все фотографували. Невеличкий привал затягнувся  до  15. 15 хв, з неохотою коли почало гриміти рушии до гори Цицька 1215 м і гори  Темнатик 1343 м. 


Веселка після дощу над Боржавою


г. Цицька ( Дзьомбик)

г.Цицька 1215 м .

( автор усіх фото О.Гавришко)


   В16 .25 хв ми бути на  г. Цицька  трохи попадав дощик, погриміло, але нас сильно не намочило, після доща супер веселка виглянула, всі озброєнні фотокамерами ринулися фотографувати цю красу. На горі Цицька (Дзьомбик) є пам’ятний великий хрест з написом « Кресту твоєму поклоняемся Владыко и святое Воскресение Твое славим».Вітер і грім не дав нам в досталь помилуватись краєвидами з г. Цицькаі ми поспіхом почали спускатись. З гори спускалися  по праву сторону    Пізніше  звернули з гори  лівою дорогою в низ обходячи камені, звернувши  праворуч ідемо лісом крутим спуском по щебні  коли стежна закінчується проходимо поляну. З лісу виходимо 17. 30 хв., до селища Воловець  виходимо 17. 55 хв, робимо привал 10 хв питаємо місцевих дорогу до вокзалу бо  спускалися новою дорогою та що ліворуч , а не правороч від гори Темнатик. Мічцеві радять повернути лівою дорогою від села нею кажуть ми вийдем до вокзалу а правою дорогою вийдемо на колію де стоять поїзди. Ідемо потім все прямо поки не виходимо до мосту знайомого(той міст з якого ми починали похідз вокзалу) тоді праворуч і   ми на вокзалі десь 18. 25хв, до поїзда ще 20 хв, називається вспіли і це добре , погода була чудова прогноз не збрехав, що після 15 00 дощі, так і було небо після 15. 00 хв затягувало чорними хмарами , дощ ніби нас переслідував, а ми від нього втікали, бо там де ми ішли було сонце, а там де пройшли падав дощ і гримів грім. Маршрут пройдено до 20 км , одноденка з гарними краєвидами, відкритими місцевостями для оглядання чудових краєвидів. Поіздка як завжди вдалась, чудові мальовничі краєвиди  ще довго   залишаться у памяті.

2 коментарі:

  1. Вершина з хрестом - це гора Православний Хрест - 1215 м над р.м. Вона ж в простонароді - "Цицька". Темнатик трохи далі:
    http://igormelika.com.ua/wp-content/gallery/borzhava/igor-melika-26-30-04-11-28.jpg

    http://igormelika.com.ua/wp-content/gallery/borzhava/igor-melika-borzhava-24.jpg

    ВідповістиВидалити
  2. дякую за підмічення,була впевнена,що то Темнатик,бачу в інтернеті,що то я не одна плутаю г.Цицьку з г. Темнатиком

    ВідповістиВидалити